Συνάντηση της AOPA Hellas με τη Fraport

Ο πρόεδρος της AOPA Hellas κ. Κυπριανός Μπίρης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, δρ. Χρήστος Λεοντόπουλος συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Hellas, κ. Σπυράτο, τον υπεύθυνο αεροπορικής ασφάλειας, κ. Πατρικάκο, και τον επικεφαλής των λειτουργιών του αεροδρομίου, κ. Δάσκαλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα στα γραφεία της Fraport Hellas στο Μαρούσι. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η δυνατότητα διεξαγωγής fly-in στο νησί της Σαντορίνης, η μείωση των τελών προσγείωσης για αεροσκάφη Γενικής Αεροπορίας έως 2 τόνους και η μείωση των τελών στη διαδικασία PPR.

Για το τελευταίο, αναγνωρίστηκε ότι για το κόστος και την αντίστοιχη χρέωση αφορά στους handlers και όχι στην ίδια τη Fraport. Ο κ. Σπυράτος υποσχέθηκε μια μείωση των τελών προσγείωσης "σύντομα", αλλά και πάλι δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από αυτόν. Από την άλλη πλευρά, λάβαμε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή fly-in στο νησί της Σαντορίνης με νέα πιθανή χρονική περίοδο, τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.

Συζητήθηκαν επίσης αρκετά, μικρότερης σημασίας, θέματα γύρω από τα αεροδρόμια και τη Γενική Αεροπορία. Οι εκπρόσωποι της AOPA Hellas προσπάθησαν να εξηγήσουν τα πολλαπλά προβλήματα που σχετίζονται με την αρνητική εικόνα που εκπέμπει η Fraport Hellas στο εξωτερικό και ιδίως στην κοινότητα της Γενικής Αεροπορία, η οποία αναφέρεται ακόμη και στο σύνδεσμο της Wikipedia. Η συνάντηση είχε διάρκεια μιάμισης ώρας και εκτιμάταιι ότι θα επαναληφθεί τον επόμενο μήνα.